Image via Candywriter

BitLife: All Astronaut Technical Training Answers

Here are all Astronaut Technical Training answers to help you become an Astronaut in BitLife.

It’s not that easy becoming an Astronaut in BitLife. You’ll need to go through several training programs, of which Technical Training is the most complex. You’ll have to answer 46 questions that touch upon a whole variety of topics associated with Astronomy and the Final Frontier. Our guide will provide you with all Astronaut Technical Training answers to save you a ton of time.

Recommended Videos

All Astronaut Technical Training Answers in BitLife

  1. What is the name of the robotic arm used by astronauts to manipulate objects outside the spacecraft?
    • Answer: Canadarm
  2. What is the name of the tool used by astronauts to collect samples of rock and soil from the surface of the moon?
    • Answer: Lunar Excavator
  3. What makes it possible for the Earth to orbit the Sun?
    • Answer: The Sun’s Gravitational Pull
  4. Who was the first person to step foot on the Moon?
    • Answer: Neil Armstrong
  5. What does the acronym LEO stand for?
    • Answer: Low-Earth Orbit
  6. How old is the Earth?
    • Answer: About 4.5 Billion Years Old
  7. What is the speed of Light?
    • Answer: 300 Million Meters Per Second
  8. What is the name of the machine that simulates the effect of gravity on the human body?
    • Answer: Centrifuge
  9. What is the name of the device that astronauts wear to regulate the flow of oxygen and remove carbon dioxide while in space?
    • Answer: Exosuit
  10. Which type of engine is used to maneuver spacecraft during flight and adjust their trajectory?
    • Answer: Maneuvering Thrusters
  11. What is a Meteorite?
    • Answer: Rock From Space That Hits Earth
  12. The Great Red Spot Appears on which planet?
    • Answer: Jupiter
  13. What makes it possible for Earth to orbit the Sun?
    • Answer: Gravity
  14. How many astronauts have set foot on the moon?
    • Answer: 12
  15. What protective layer surrounds a rocket to protect it from the intense heat generated during re-entry into Earth’s atmosphere?
    • Answer: The Heat Shield
  16. How long does it take to travel from Earth to the Moon?
    • Answer: Three days
  17. What is the purpose of the solar panel on satellites?
    • Answer: To Power the Satellite
  18. What’s the name for the point at which nothing can escape a black hole’s gravitational pull?
    • Answer: The Event Horizon
  19. Which type of rocket engine is used to maneuver spacecraft during flight and adjust their trajectory?
    • Answer: Maneuvering Thrusters
  20. What is the reflective glass covering on an astronaut’s spacesuit called?
    • Answer: A Visor
  21. How long does it take light from the Sun to reach Earth?
    • Answer: About 8 Minutes
  22. Who invented the telescope?
    • Answer: Hans Lippershey
  23. What keeps astronauts in place when sleeping in zero gravity?
    • Answer: Velcro
  24. What is the purpose of the nose cone on a rocket?
    • Answer: Reduce Air Resistance
  25. What type of spacecraft is used to transport astronauts from Earth to and from the International Space Station?
    • Answer: Soyuz Spacecraft
  26. At 450 degrees Celsius, which planet is the hottest in the solar system?
    • Answer: Venus
  27. What is the name of our moon?
    • Answer: The Moon
  28. What keeps an astronaut attached to a spacecraft while on a spacewalk?
    • Answer: A Tether System
  29. Which instrument measures the mix and concentration of the air astronauts breathe inside a spacecraft?
    • Answer: Oxygen Sensor
  30. Which instrument measures the mix and concentration of the air astronauts breathe inside a spacecraft?
    • Answer: Liquid Hydrogen
  31. Which instrument measures the mix and concentration of the air astronauts breathe inside a spacecraft?
    • Answer: The Sun
  32. Stars are fueled by the nuclear fusion of what gas?
    • Answer: Hydrogen
  33. What was the first mammal in space?
    • Answer: A Dog
  34. What is an astronaut’s maximum absorbency garment?
    • Answer: A Diaper
  35. How many Earths can fit inside the Sun?
    • Answer: One Million
  36. How long does it take the space station to orbit once around Earth?
    • Answer: 90 Minutes
  37. What is the name of the galaxy that will collide with the Milky Way someday?
    • Answer: Andromeda
  38. What is the payload of a rocket?
    • Answer: The Cargo Taken Into Space
  39. Where did the Moon Landing take place in 1969?
    • Answer: The Sea of Tranquility
  40. What is the official term for an astronaut’s spacesuit?
    • Answer: An Extravehicular Mobility Unit
  41. What does a light year measure?
    • Answer: Distance
  42. What is a constellation?
    • Answer: A Pattern of Stars
  43. How often does the Earth revolve around the Sun?
    • Answer: Once Every 365 Days
  44. What is the term for the left and right movements of a Plane?
    • Answer: Yaw
  45. What is the force that counteracts the Thrust force for flight?
    • Answer: Drag
  46. What is the force that causes the plane to fly?
    • Answer: Lift
  47. Which is the most common propellant for a rocket?
    • Answer: Liquid Hydrogen

Those are all Astronaut Technical Training answers in BitLife. Stay tuned for more BitLife tips and tricks articles right here.


GameSkinny is supported by our audience. When you purchase through links on our site, we may earn a small affiliate commission. Learn more
related content
Read Article All Lore Totem Locations in Senua’s Saga: Hellblade 2
Lorestangir totem with rune symbols with lore for Senua's Saga: Hellblade 2
Read Article 12 Best Fallout 4 PS4 Cheat Mods
springtime scenery from mod in Fallout 4
Read Article Best XDefiant Sensitivity Converter for Easier Gameplay
Phantom character aiming with an assault rifle
Read Article XDefiant: How to Fix Can’t Find Match
Read Article Elden Ring Katana Tier List
Malenia, Blade of Miquella in Elden Ring
Related Content
Read Article All Lore Totem Locations in Senua’s Saga: Hellblade 2
Lorestangir totem with rune symbols with lore for Senua's Saga: Hellblade 2
Read Article 12 Best Fallout 4 PS4 Cheat Mods
springtime scenery from mod in Fallout 4
Read Article Best XDefiant Sensitivity Converter for Easier Gameplay
Phantom character aiming with an assault rifle
Read Article XDefiant: How to Fix Can’t Find Match
Read Article Elden Ring Katana Tier List
Malenia, Blade of Miquella in Elden Ring
Author
Serhii Patskan
Serhii is the Writer at GameSkinny. He's been writing for GameSkinny since 2015. Before that, he's been writing for various outlets and playing video games, which eventually turned into a passion. The video games that have contributed the most to his enthusiasm for writing about this industry are Magic: The Gathering, Dark Souls, and The Elder Scrolls V: Skyrim.